Onze 4 meter antenne is weer geplaatst

De vier meter band vinden wij een zeer interessante band, waarvan – naar ons gevoel – nog steeds te weinig gebruik wordt gemaakt. Daarom maken wij al twee jaar gebruik van deze maand. Niet alleen voor onze uitzending, maar ook voor het tekenen van de presentielijst.

Helaas moesten wij in de zomervakantie de antenne verwijderen van de watertoren. Maar op dat moment hadden we nog geen geschikte plek om te antenne opnieuw te plaatsen. Natuurlijk hebben we op Radio Kootwijk geen hoge punten meer beschikbaar, maar nadat we de HF-antennes verplaatst hadden, zagen we wel weer mogelijkheden om de 4 meter antenne te plaatsen op het mastje, waar ook de ballun voor de HF-antenne was geplaatst. Dat mastje staat vlak naast onze Radiohut.

Sinds onze uitzending van 15 september 2018 maken we ook weer gebruik van deze 4 meter antenne. Hij staat op een hoogte van ongeveer 6 meter boven straatniveau. Dat is ongeveer 26 meter boven NAP. De signaalsterkte zal ongetwijfeld minder zijn dan voorheen vanaf de watertoren, maar toch hopen we onze 4 meter luisteraars nog steeds te kunnen bereiken.

 

Op de foto van boven naar beneden:
– Onze 4 meter antenne, gemaakt door Bert-Jan PA1BJ.
– De ballun voor de HF-antennes (bovenste 80 meter, daaronder 40 meter), gemaakt door Cobus PC0BUS.
– Een mantelstroomfilter, gewikkeld door Ron PB0ANL. 🙂
– Het topje van de VRZA vlag die ook vrolijk wappert aan de mast.

 

 

Comments are closed.