PI4VRZ/A op de DvDRA op 2 november 2019 te beluisteren op 145,275 MHz

Wij zullen zaterdag 2 november 2019 aanwezig zijn op de stand van de VRZA (C06) in de AA-hal (wat een toepasselijke naam, hi) van de IJsselhallen in Zwolle. We zijn niet alleen aanwezig, maar zullen actief bezig zijn vanaf 10.00 uur. Dat doen we dan samen met onze collega-crewleden die in Apeldoorn achter de knoppen en zenders zitten. Met name zal de fone-uitzending tussen 11.00 uur en ongeveer 12.00 uur een hoogtepunt zijn met het nodige heen-en-weer geschakel tussen de IJsselhal en Apeldoorn.

We hebben een dergelijke schakeluitzending wel vaker gedaan, o.a. tussen Klein Oisterwijk en Radio Kootwijk en in mei van dit jaar tussen het radiokamp op Klein Oisterwijk en Apeldoorn. Bij die laatste uitzending is de wens naar voren gekomen om onze uitzending ook lokaal te relayeren, zodat iedereen ter plekke de uitzending (met een porto) kan volgen. Dat gaan we nu op de DvDRA voor de tweede keer doen!

Omdat de “huisfrequentie” 145,250 MHz al vanuit IJsselstein wordt gebruikt, zullen we in de IJsselhallen gaan uitzenden op 145,275 MHz. Dat betreft dan de gehele uitzending, dus ook het morse-bulletin en het PSK31-bulletin. Dus hoor je op die frequentie “irritante PSK31-piepjes”, dan zijn wij dat, hi!

Na onze fone-uitzending gaan we over tot het tekenen van de presentielijst. Dat doen we dan uiteraard ook op 145,275 MHz en we zien wel hoe laat het wordt.

Op de foto: De testopstelling voor de uitzending op de DvDRA in de shack van PB0ANL.

Graag tot ziens op de DvDRA in de IJsselhallen in Zwolle!

 

Comments are closed.